Metoprolol dosering

Här får du veta hur metoprolol ska doseras för att du ska få bästa effekt på din kropp.

Du får alltid ett personligt utskrivet recept på ditt läkemedel. Din doktor anpassar alltid dosen av metoprolol för just din situation och dina behov. Det är viktigt att du följer föreskrifterna som du får till sammans med ditt läkemedel när du hämta ut det på apoteket. Känner du dig osäker eller har några speciella frågor går det alltid bra att prata med din läkare eller personalen på ditt apotek.

Hur du ska inta metoprolol för bästa effekt

Normalt intar du dina tabletter med metoprolol en gång per dag. Vanligtvis och rekommenderat så intar du dina tabletter vid frukost.

Du kan alltid dela dina tabletter, vissa tabletter har en brytskåra, om det känns lättare för dig att svälja dem. Du ska dock tänka på att aldrig krossa tabletterna. Dina tabletter är nämligen oftast så kallade depottabletter. Det speciella med depottabletter är att de utsöndrar sitt verksamma ämne under än länger tid i din kropp. Det är bra för dig efter som du får en jämnare dosering av läkemedlet. Det gör också att du kan ta dina tabletter mindre ofta och att din kropp får en tillgång till ditt läkemedel lite i taget under en längre tid vilket ger mindre biverkningar för dig. Krossar eller tuggar du dina tabletter så tar din kropp upp innehållet i dina tabletter för snabbt och du får en dålig effekt av dem.

Läs mer om användning av metoprolol här.